Voorwerp
De verhuurder verhuurt voor vakantiedoeleinden de volledig uitgeruste en bemeubelde vakantiewoning.

De Greefshoeve
Frans Greefslaan 13
2920 Kalmthout, België

Duur
De huurder heeft de keuze uit 3 periodes: weekend – midweek – week. Afwijkingen zijn mogelijk volgens beschikbaarheid en schriftelijke goedkeuring van de verhuurder. Inchecken kan vanaf 16u00 op de dag van aankomst. Uitchecken dient te gebeuren voor 10u00 op de dag van vertrek. De gegevens in verband met  de sleutelkluis ontvangt u een week voor uw verblijf.

Prijs
De huurprijs (zie Tarieven) is inclusief normaal energieverbruik en eindschoonmaak en exclusief toeristenbelasting en huur badlinnen.

Verzekering
De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde, veroorzaakt tijdens de huurperiode, tenzij hij aannemelijk kan maken dat de schade aan hem, zijn gezinsleden of gasten niet kan worden toegerekend. Het is aangeraden om uw polis BA familiale verzekering na te kijken, of hiervoor contact op te nemen met uw verzekeringsagent. Brandverzekering op naam van verhuurder, bij eventuele schadegevallen is de wettelijke vrijstelling ten laste van de huurder.

Boekings- en reserveringsvoorwaarden
Gelieve binnen de 7 dagen na het ontvangst dit contract ondertekend terug te bezorgen (per email in PDF formaat naar info@degreefshoeve.be of per post naar Frans Greefslaan 7, 2920 Kalmthout. Dit dient vergezeld te worden van een fotokopie van het paspoort of identiteitsbewijs van de huurder. Pas nadat de verhuurder het contract, de fotokopie van paspoort of identiteitskaart en het voorschot heeft ontvangen, wordt de reservering definitief.

Waarborg
Er wordt een waarborgsom gevraagd van € 500, te storten met het saldo van de huurprijs. Het restant (overige 70% van de huursom samen met de waarborg) dient uiterlijk 6 weken voor start huurperiode te worden betaald. Reserveringen voor een verblijf binnen de 6 weken, worden onmiddellijk volledig, samen met de waarborg  verrekend.
De niet-betaling van dit bedrag uiterlijk zes weken voor het vertrek, houdt automatisch in dat de huur wordt geannuleerd, waarbij de verhuurder het voorschot ten titel van schadevergoeding kan behouden.
Als er geen schade is aan de vakantiewoning en geen schade en/of vervreemding van de inboedel, zal de verhuurder binnen de 7 dagen  na verhuurperiode de waarborg terugstorten aan de huurder. Dit bedrag wordt verminderd in geval van schade met een bedrag gelijk aan de nieuwwaarde, of bij herstel de reële kosten en eventueel gederfde inkomsten.

Annulering
Bij niet-tijdige betaling is de verhuurder gerechtigd de gereserveerde vakantie te annuleren. Het reeds betaalde voorschot wordt dan niet gerestitueerd. Indien de huurder om welke reden dan ook het gehuurde op de afgesproken datum niet kan, wil of zal aanvaarden, dient hij verhuurder hiervan onmiddellijk in kennis te stellen.
Een telefonische mededeling hiervan dient schriftelijk of per e-mail te worden bevestigd. Hij blijft echter het volgende bedrag verschuldigd:
– 100 € bij annulering tussen reservering en 8 weken voor aanvang van de huurperiode.
– 50% van de reissom bij annulering tussen 8 weken en 4 weken voor aanvang van de huurperiode.
– 75% van de reissom bij annulering tussen 4 weken en 2 weken voor aanvang van de huurperiode.
– 100% van de reissom bij annulering minder dan 2 weken voor de aanvang van de huurperiode.
Een annuleringsverzekering kan hier aangewezen zijn, maar daar moet u zelf voor zorgen via bijvoorbeeld uw verzekeraar of bank. 

Verplichtingen van verhuurder en huurder
De verhuurder is verplicht het gehuurde op de overeen­gekomen datum en tijdstip in goede staat aan huurder ter beschikking te stellen.
Het gehuurde mag door niet meer dan 20 personen worden bewoond.
Het is de huurder niet toegestaan het gehuurde geheel of gedeeltelijk aan anderen (onder) te verhuren of in gebruik te geven.
In de Greefshoeve  zijn geen huisdieren toegestaan en mag niet gerookt worden.
De huurder is verplicht het gehuurde naar behoren te gebrui­ken en het in goede staat, netjes en opgeruimd weer achter te laten: vloeren borstelschoon, alle vuilnis buiten in container, afwasmachine leeg.
De huurder is aansprakelijk voor schade aan het gehuurde, veroorzaakt tijdens de huurperiode, tenzij hij aannemelijk kan maken dat de schade aan hem, zijn gezinsleden of gasten niet kan worden toegerekend.

Gedragscode
Gezien de woning in een residentiële wijk is gelegen moet de nachtrust gerespecteerd worden. Inbreuken worden zonder uitzondering met de politie afgehandeld. De huurders dragen hiervoor de volledige verantwoordelijkheid alsook de kosten. De woning is gericht naar families en gezinnen.
Het is verboden vrijgezellenfeesten, studentenbijeenkomsten, reunies of andere soortgelijke activiteiten te organiseren. 

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegelaten

Zelf mee te brengen door de huurder
– Handdoeken
– Keukenhanddoeken
– Matrasovertrek   90×200       10x
– Matrasovertrek   160 x 200   5x
– Dekbedovertrek en kussensloop: elke slaapplaats voorzien van een éénpersoons dekbed.
De slaapplaatsen en toebehoren zijn voorzien van beschermhoezen. Indien deze wegens niet gebruik van beddengoed bevuild zijn, wordt hiervoor een vergoeding aangerekend.